De Keuze

De veilige ruimte helder maken is: jezelf er middenin zetten, Je IK BEN, IK BESTA er middenin zetten.

Daarmee zeg je eigenlijk, IK KIES, ik Kies voor het leven. Zodra dat er is gaat energie voor je werken en zal je dienen.



Op ieder gebied waar jij je onveilig voelt daar is het de grootste uitdaging om nu te kiezen voor veiligheid. Heel simpel te weten dat je die keuze hebt en daar in te gaan staan.

Dus op ieder gebied waar jij je laat ontkennen, stem je eigenlijk in met de leugen van deze perceptie. Je hebt een keuze, je kunt zeggen: vanaf nu kies ik voor veiligheid.


Opdracht: Schrijf maar eens een paar dingen op waarin jij je onveilig voelt.

Pas als je daar erkenning aan geeft, dan kun je erkennen dat je het eigenlijk hebt gecreëerd, en dat je het daarmee ook kunt discreeeren. Sta jezelf dus toe om dat waar te laten zijn. Om je echt veilig genoeg te voelen zodat dat stuk helder wordt en genoeg brutaliteit heeft, genoeg eigenwaarde om een andere keuze te maken.



De ultieme erkenning voor jezelf, geeft je het vertrouwen in jezelf.


1.Je hebt hele heldere stukken, die voor je werken, die dicht bij je zijn, die je heel bewust kunt inzetten als bepaalde talenten.

2.Je hebt grijze stukken, 80 procent van je energie gaat vaak op in deze grijze energie: waardoor je in een limbo blijft, het is ontstaan door een wond, door een pijnlijk proces is er een stuk gedissocieerd. Dit stuk wil niets liever dan thuis komen. Maar voelt zich te onveilig en blijft daardoor buiten je veld hangen.

3.Je hebt ook nog donkere stukken, die zo met je energie aan de haal willen gaan. Het heeft een energie die jou klein maakt, klein doet voelen, neerbuigend is. Die kost wat het kost aan het proberen zijn om je veilige ruimte af te nemen. In je lichaam kun je je dan heel onveilig gaan voelen. Uiteindelijk zijn dit ook stukken die willen integreren. Die terug bij jou willen komen. Zodat ze niet meer tegen je werken maar voor je gaat werken.


Als je begint te voelen in je lichaam dat jij de baas bent dan is er veiligheid, voor de stukken die van je afgesplitst zijn om terug te komen.

De grootste uitnodiging is om bij jezelf te komen. De veilige ruimte: weet je het echt zeker? Is het veilig genoeg om daarin te gaan staan? Dus het is of je als het ware getest wordt 'of je het wel zeker weet'.


Bv een helder aspect is iets waarvan je weet dat je heel goed in bent. Je kunt heel bewust een deel creëren wat voor je werkt en wat ook veilig genoeg voelt om voor je te werken. Door heel duidelijk te zeggen: IK KIES.

De onhelderheid in jezelf houd zichzelf in stand. Op het moment dat jij je veilig genoeg voelt in jezelf dan, kunnen deze grijze aspecten, vertegenwoordigt door die onhelderheid, bij je terugkomen en dan krijg je helderheid.


Meditatie.

Doe je ogen maar eens dicht en kom opnieuw in de Veilige Ruimte.

Wordt je heel bewust dat het Jouw ruimte is, niet van iemand anders. Dus Zie het voor je, als een kamer, of een huis. Iets wat helemaal bij je past. Weet dat je in ieder aspect van je leven kunt kiezen voor deze veilige ruimte en dat maakt dat alle delen, die jouw vermoeid maken, die de energie uit je doen trekken, die je onveilig doen voelen, die je doen twijfelen, of die je ergens uithouden, zicht nu veilig genoeg voelen om te integreren in deze ruimte. Het is zoiets als een gewond kind die eigenlijk niets liever wil dan thuiskomen. Het zijn al die delen die jouw saboteren, je doen twijfelen aan de kwaliteit, dat die allemaal mogen integreren, en in deze veilige ruimte mogen komen en daarmee jou ondersteunen in je waardigheid en in je eigenliefde. En dit is wat je in ieder aspect van je leven ervaren. Voel dat jij de baas bent in je leven, jij bepaalt. Je bepaalt vanuit een hele diepe compassie voor jezelf. Voel die compassie maar eens. En wordt je dan bewust dat door zo bij jezelf te komen en nog meer bij jezelf te komen en nog meer bij jezelf te komen. Dat er langzaam een besef komt van hoe multidimensionaal je bent. Dus als je ergens vast zat in een andere realiteit, maar je kunt dat deel ervan ontslaan om nog vast te zitten, dan komt er energie vrij. Dan merk je opeens hoeveel lagen er zijn, hoe veel meer keuze er is, en ook de perfectie in is. Hoe het eigenlijk een uitnodiging is om die grootsheid ook te leven.

Adem heel diep in en uit en zeg hardop op in jezelf: Ik Kies voor Leven, en daarmee dus voor alles wie ik ben. En daarmee voor het belichamen van alles wie je bent, en het gaan staan voor alles wie je bent, en het aantrekken van alles wie je bent. En dat er dus een hele nieuwe helderheid komt. Een simpele pure helderheid.

Neem maar eens de tijd om jezelf te vragen wat kan mij helpen om me hierin te ondersteunen? Wat is een bevestiging voor jouw waarde en waardigheid?

Voel nu maar eens de energie die er is vrij gekomen. Dat er dingen zijn vrijgekomen uit een bepaalde vastigheid. Voel de energie die beschikbaar komt om jou te dienen op jouw manier. Niemand hoeft jou te vertellen hoe je dat doet. Maar van hieruit weet je het.


Complete and Continue